Monday, April 30, 2018

Kamera Matsuda


kalau orang kata jenis kamera dan lens bukan penentu kecantikan a photo,  aku tak rasa 100% betul statement tu. aku rasa the right kamera dan lens memainkan peranan penting jugak dalam menghasilkan sesuatu masterpiece ... bagi aku, kamera adalah tools. Oleh itu pilihlah tools yang betul untuk mengrealisasikan apa-apa visual composition dalam kepala hotak kita.

ni post pertama aku dalam blog ni. aku perasan dalam perjalanan hidup aku dan kamera, bermacam-macam story yang aku rasa kalau aku tak tulis somewhere as a journal mesti akan terlupa. So, maybe aku akan start write about journey aku dan kamera sebagai 'lesson learnt' untuk aku refresh balik suatu hari nanti. segala sesuatu bermula dari dalam diri kita sendiri ... tapi Allah juga yang memberi inspirasi dan kekuatan/ sokongan. Kan ...

Cheers
MM